Hashimoto
w skrócie: wykluczenie z menu SOI oraz WARZYW KRZYŻOWYCH
Dieta przeznaczona dla osób z chorobami tarczycy, w szczególności Hashimoto. Program zakłada eliminację soi i warzyw krzyżowych oraz obniżony ładunek glikemiczny potraw. Menu skomponowaliśmy tak, aby nasi podopieczni nie czuli, że „są na diecie” i mogli cieszyć się smakiem i dobrym samopoczuciem.
Z Hashimoto zmagają się osoby w różnym wieku, zarówno kobiety, jak i mężczyźni, choć najczęściej problem ten ujawnia się u kobiet w wieku od 30 do 50 lat. Kluczem do dobrego samopoczucia jest tu zdrowy styl życia i odpowiednio zbilansowana dieta, pełna składników odżywczych wykorzystywanych do syntezy hormonów tarczycy oraz eliminująca produkty, które zaburzają ten proces. Menu tej diety jest skomponowane tak, aby dostarczać naszym podopiecznym pełnowartościowego białka, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów z niskim ładunkiem glikemicznym oraz niezbędnych mikroelementów, takich jak: żelazo, jod, selen, cynk, witamina D i B12.
MENU
ZAMÓW
MENU
ZAMÓW