NA WRZODY
–
Dieta polecana szczególnie przy chorobie wrzodowej oraz innych chorobach układu pokarmowego. Posiłki są odpowiednio zbilansowane i pełnią niejako funkcję leczniczą- nie obciążają układu pokarmowego. Ograniczone są składniki i posiłki pobudzające wydzielanie soków trawiennych czy też działające drażniąco na układ pokarmowy.
Lekkostrawne posiłki nie zawierają twardych surowych warzyw, pieczywa pełnoziarnistego z nasionami i pestkami czy smażonych potraw. Ograniczony jest także błonnik pokarmowy. Sposób przygotowywania posiłków także jest specjalnie dostosowany dlatego wszystkie potrawy przygotowywane w naszej kuchni są gotowane na parze, rozgotowywane w wodzie, pieczone w rękawie lub pergaminie, tłuszcz do potraw dodaje się po ich przyrządzeniu. Przed obróbką termiczną, wszystkie wykorzystane w produkcji warzywa i owoce zostają odpowiednio przygotowane (np. obrane ze skórki, usunięte zostają części zwłókniałe i twarde).
MENU
ZAMÓW
MENU
ZAMÓW