fbpx

Gluten & Lactose free

Dieta bez glutenu i laktozy

Dieta eliminująca gluten, czyli białko roślinne, które występuje m.in. w pszenicy, jęczmieniu, życie i owsie. Jak działa gluten? Gluten sprawia, że po zmieszaniu z wodą, mąka staje się kleista i elastyczna. Eliminacja glutenu nie jest zalecana dla osób zdrowych, które nie mają na niego uczulenia, ponieważ zwiększa to ryzyko dostarczenia organizmowi zbyt małej ilości węglowodanów, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.
DODATKOWO:
Dieta dla osób z nietolerancją laktozy i produktów mlecznych. Tradycyjne mleko zastępujemy równie pysznymi substytutami np. mlekiem migdałowym czy kokosowym. Delektuj się pysznymi daniami bez obaw o wystąpienie niekorzystnych objawów nietolerancji laktozy.

MENU

ZAMÓW

MENU

ZAMÓW

gtag('config', 'AW-452247933');