fbpx

LEKKOSTRAWNA

Dieta szczególnie zalecana w schorzeniach układu pokarmowego jak np. choroba wrzodowa żołądka, refluks, a także podczas okresu rekonwalescencji w przebiegu innych chorób.

Dieta opiera się na ograniczeniu w diecie błonnika pokarmowego i składników antyodżywczych z jednoczesnym przygotowaniem dań w taki sposób aby ułatwić wchłanianie składników odżywczych zawartych w posiłkach. Zawartość błonnika w zestawach nie przekracza 25 gram i pochodzi on jedynie ze świeżych warzyw i owoców oraz delikatnego pieczywa pszennego czy kasz.

Posiłki pozbawione są surowych warzyw, produktów wieloziarnistych, wzdymających oraz tłustych. Mają łagodny smak i są delikatne dla układu pokarmowego.

Dania są gotowane na prze, rozgotowywane w wodzie, pieczone w rękawie lub pergaminie, zdrowy tłuszcz do potraw dodaje się po ich przyrządzeniu.

MENU

ZAMÓW

MENU

ZAMÓW

gtag('config', 'AW-452247933');